Veemflex

Douane

De manier waarop aangifte wordt gedaan bij de Douane is sterk veranderd de afgelopen jaren. Het handmatig invullen van ellenlange formulieren heeft gelukkig plaatsgemaakt voor een digitaal traject. Dat zorgt voor veel extra efficiëntie en voorkomt lange wachttijden bij de grensovergangen.

Of u nu zelf goederen importeert, zaken voor klanten invoert of extra communautaire exportzendingen aanbiedt, met Veemflex schudt u de douanebeambte slechts virtueel de hand. Bovendien bent u altijd zelf in control.

Om data en applicaties zo breed mogelijk beschikbaar te stellen, hebben wij gekozen voor internet als communicatieplatform. Vanaf elke werkplek kunt u in een beveiligde omgeving toegang krijgen tot onze douanesoftware. Hiermee is een aangifte voor AGS , NCTS, EMCS, ECS, Portbase, e-Balie of doorvoer (Transit) snel opgesteld en ingediend. Wij wisselen uw aangiften vervolgens snel en foutloos uit met de Douane.

Door integratie en koppelingen met verschillende andere leveranciers zoals Gaston Schul of CustomsController van Beurtvaartadres heeft het Veemflex meer mogelijkheden op het gebied van elektronische douane- en compliance-aangiften. Dit biedt meer flexibiliteit en schaalbaarheid die nodig is vanwege de veranderende behoefte in de markt. De systemen van Gaston Schul en Beurtvaartadres CustomsController zijn nu een geïntegreerd onderdeel van het Veemflex, een platform voor transport, logistiek en warhousemanagement.
Dit biedt importerende en exporterende bedrijven een eenvoudige, kostenbesparende oplossing om veilig douaneaangiften te verwerken voor meerdere landen.

De douanetoepassing ondersteunt zowel kleine, middelgrote als grote organisaties. Hiermee kan ieder bedrijf opschalen van een enkele elektronische aangifte tot een uitgebreide toepassing voor meerdere landen  met uiteenlopende aangifteprocedures. Veemflex stelt hiermee bedrijven in alle sectoren in staat hun internationale activiteiten efficiënter en beter te ondersteunen met één oplossing. Spike Technology Europe heeft veel kennis in huis dankzij hun ervaring sinds 1982 en de diverse medewerkers op het gebied van douane transport en logistiek.

Door de toenemende volumes in de wereldhandel krijgen opslag –transport & Veembedrijven steeds meer te maken met import en export. Met de uitbreiding van onze douanesoftware binnen Veemflex kunnen we die flexibiliteit blijven garanderen.

Veemflex biedt een scala aan functionaliteiten. Het programma houdt de aangiften voor elke vergunninghouder volledig gescheiden, dus het is mogelijk om voor meer dan één onderneming aangifte te doen. Voor steeds terugkerende gegevens zoals adresgegevens of goedereninformatie heef Veemflex de mogelijkheid om stamgegevens in te voeren en tabellen bij te houden. Ook is het mogelijk om de overzicht schermen in Veemflex aan te passen aan de eigen bedrijfssituatie, zelfs per gebruiker. Nadat u een aangifte heeft ingevoerd en deze wilt versturen, voert Veemflex een aantal controles uit. Voldoet de aangifte niet aan de voorwaarden, dan krijgt u een duidelijke melding hoe u de aangifte moet corrigeren.