Veemflex

Private cloud

Veemflex Private Cloud is de vertrouwde software van Veemflex, maar dan via een veilige en flexibele omgeving waar u altijd en overal toegang heeft tot uw data en uw voorraad. 

Dat is Veemflex Private Cloud!

U hoeft zich geen zorgen meer over uw server(s), updates en onderhoud van Veemflex.

Bij de private cloud of cloud-omgeving wordt Veemflex voor u volledig geïnstalleerd opgeleverd en onderhouden, automatische installatie van de allerlaatste updates en releases.
Geen gedoe met servers, downtime en ingewikkelde IT oplossingen.

Veemflex Private Cloud zorgt dat u een eigen cloud server omgeving krijgt in een beveiligd, Nederlands datacenter, hierdoor bent u ook nog een GDPR-proof!

Voor een vast bedrag per maand, kunt u gebruik maken van Veemflex Private Cloud en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over updates en beveiliging van uw data.

 

Wat is het verschil tussen public cloud en private cloud?

De term ‘cloud’ is bij velen nu wel bekend. Steeds meer organisaties vinden ook de weg naar de cloud. Maar wat is nu het verschil?

Public Cloud

Dit is de cloudvorm waar de meeste mensen aan denken als het over cloud gaat. Hier gaat het om één dienst die wordt aangeboden aan vele klanten tegelijk. Dit kan handig zijn voor redelijkgenerieke diensten. Denk maar eens aan het gebruik van Office365.

Vaak zijn dit diensten die worden aangeboden door grote leveranciers als Google en Microsoft of nichespelers zoals Dropbox en Evernote. Omdat deze diensten vaak in grote getalen worden afgenomen zijn deze diensten niet erg duur. Dat het door velen wordt afgenomen betekent ook dat de onderliggende infrastructuur wordt gedeeld door alle gebruikers, vandaar de naam public cloud.

De aanbieder van een public clouddienst bepaalt de voorwaarden van deze dienst, de gebruiker heeft hier geen invloed op. Een voordeel hiervan is wel dat de gebruiker zelf geen systeem hoeft te onderhouden. Een nadeel is dat de software of data volledig op de servers staat van de externe dienstverlener. Hierdoor is niet altijd bekend waar de data staat. Met het nietig verklaren van Safe Harbour en de nieuwe wet meldplicht datalekken kan dit onaangename gevolgen hebben.

Voordelen:
• Grote schaalvoordelen.
• Goedkope cloudvorm.
• Zelf geen onderhoud aan het systeem.

Nadelen:
• Is open en dus minder veilig.
• Generieke functionaliteit.
• Data staat op servers van externe dienstverleners. Vaak is onbekend waar.
• Geen support of heel beperkt en meestal generiek.

Private Cloud

Een private cloud is, zoals de naam al zegt, een cloud die door één organisatie wordt gebruikt. Dit kan binnen de muren van de organisatie zijn, maar ook van en naar een andere locatie zoals een datacenter. Al dan niet in beheer van een eigen ICT-afdeling. Omdat de private cloud alleen bestemd is voor één gebruiker kan deze geheel naar eigen voorwaarden worden opgesteld. De gebruiker heeft dan ook de volledige controle over data, beveiliging en kwaliteit van de dienstverlening. Dat maakt het de veiligste soort cloud.

Voordelen:
• Hoge mate van veiligheid.
• Zelf voorwaarden bepalen en volledige controle over data.
• Snellere verbindingen; lage latency en meer snelheid.

Nadelen:
• Minder flexibiliteit.