Veemflex

Module NCTS

Douanevervoer is het vervoer van goederen van de ene plaats naar een andere plaats binnen het Douanegebied van de gemeenschap, onder toezicht van de Douane. Dit systeem van toezicht vindt plaats door middel van douaneaangiften die de zendingen begeleiden: Transit. Om hiervan gebruik te mogen heeft u een ‘Vergunning toegelaten afzender / geadresseerde’ nodig.

De aangever staat garant voor eventuele douaneschuld in de vorm van een (doorlopende) zekerheid, oftewel borg. De afschrijving op de zekerheid wordt weer vrijgegeven zodra uw aangifte is ‘aangezuiverd’. Maakt u gebruik van NCTS aangiften dan wilt u dus 100% controle houden over al uw zendingen, zodat u geen financieel risico loopt en/of achteraf niet wordt geconfronteerd met administratief uitzoekwerk om alsnog uw borg terug te krijgen.

Software voor uw NCTS-aangiften
Een NCTS aangifte kunt u eenvoudig zelf opmaken met onze softwareoplossing Veemflex. Een wizard begeleidt u tijdens het invullen van uw aangifte, zodat de kans op fouten wordt beperkt tot het minimum. Kennis en informatie over het land, goederencodes en/of wensen van de klant kunt u borgen in onze software. Vanuit herkenbare documenten kunt u al uw aangiften opmaken en elektronisch versturen.