Veemflex

Module AGS Invoer en Uitvoer

AGS (voorheen Sagitta) gebruikt u voor het elektronisch aanleveren van uw invoer- en uitvoeraangiften bij de Nederlandse Douane. Met de softwareoplossing van Veemflex kunt u snel en eenvoudig al uw AGS Invoer- en Uitvoeraangiften efficiënt opmaken en controle houden over uw zendingen.

AGS Invoer- & Uitvoeraangiften zelf opmaken en afhandelen
De Douane speelt bij het invoeren en/of uitvoeren van goederen een belangrijke rol binnen uw logistieke proces. Een primaire taak van de Douane is namelijk het heffen van Douanerechten en het controleren van alle inkomende en uitgaande goederen. Voordat u goederen mag invoeren en/of uitvoeren, moet u dus aan een aantal douaneverplichtingen voldoen.

Zo moet u voor alle zendingen die de EU verlaten of binnenkomen bij de Douane een ‘aangifte’ doen in het AGS-systeem. Het opmaken van deze invoer- en uitvoeraangiften is vaak lastig en tijdrovend. Een foutieve aangifte kan leiden tot kostbare vertragingen binnen uw Supply Chain. Verder is een goede administratie van belang, zodat u naderhand geen vordering krijgt van eventueel verschuldigde Douanerechten