Veemflex

AEO Status

Voordelen van een AEO-status voor uw organisatie
Een AEO-vergunning kunt u zien als een kwaliteitskeurmerk. Bedrijven die voor een AEO-status in aanmerking willen komen, moeten aan een aantal criteria voldoen. Die criteria staan beschreven in de AEO guidelines. AEO maakt onderscheidt tussen drie soorten vergunningen. Elke AEO-vergunning heeft zijn eigen eisen.

  • AEO-C: alleen Douane
  • AEO-S: alleen Veiligheid
  • AEO-Full: gecombineerde vergunning Douane en Veiligheid

Een AEO-vergunning behalen en behouden
Een AEO-status is het bewijs dat bepaalde processen binnen een organisatie goed zijn geregeld, zo beschikken zij  bijvoorbeeld over een transparante goederenadministratie. Het bezit van een AEO-vergunning is niet vrijblijvend. Om deze status te behouden dienen AEO-houders de juiste interne controlemaatregelen te nemen en deze zichtbaar te maken in hun systemen en processen.

Waarborg uw AEO-status en blijft compliant met onze software
Het Control Center in onze softwareoplossing Veemflex helpt bedrijven volledig inzicht en controle te houden over hun zendingenproces. Deze krachtige tool fungeert als een dashboard binnen de applicatie. Door middel van alerts ziet de gebruiker direct in Veemflex welke zending of aangifte aandacht vereist.

Alle noodzakelijke acties om het gesignaleerde incident te voorkomen kunnen direct vanuit Veemflex worden uitgevoerd met slechts enkele muisklikken. Hierdoor reageert u dus proactief en tijdig op risico’s binnen uw Supply Chain. Zo blijft u aantoonbaar ‘in control’ over uw zendingen en kunt u te allen tijde voldoen aan eisen van de Douane die horen bij uw AEO-status.

Afbeeldingsresultaat voor AEO